Thomas flirt met PSV, Ajax en Feyenoord: 'De club wil me graag verkopen'

Thomas flirt met PSV, Ajax en Feyenoord: 'De club wil me graag verkopen'

26-06-2018 13:04
56

Ryan Thomas ziet een transfer PSV, Ajax of Feyenoord wel zitten. De Nieuw-Zeelandse middenvelder van PEC Zwolle laat dat weten in gesprek met Voetbal International. PEC werkt deze zomer mee aan een vertrek van de 23-jarige Thomas. 

Maandag meldde de international zich 'gewoon' op de eerste training van PEC. Toch wijst alles erop dat Thomas binnen afzienbare tijd verkast. "Ik vind PEC een geweldige club en ben gelukkig hier, maar het is een mooi moment in mijn loopbaan. De club wil me ook graag verkopen, zodat ze nog wat geld overhouden aan de transfer. Dat begrijp ik helemaal", tekent VI op uit zijn mond.

"Er is niks concreet, maar er zijn zeker clubs zeer geïnteresseerd. Het is aan mij om te bepalen wat nu de juiste stap is. Het moet wel de juiste club zijn. Ik ben niet het type dat ergens naartoe gaat voor een zak geld. Dan word ik erg ongelukkig. Als ik ergens teken dan moet ik er ook uitzicht hebben op speelminuten. Ik zou ook best in Nederland kunnen blijven, maar dan zou het een club uit de top-drie moeten zijn."

Een transfer naar een Nederlandse subtopper ligt in ieder geval niet voor de hand. "Dat is lastig, want ik wil vooral niet arrogant overkomen. Maar PEC heeft afgelopen jaar al aardig meegedaan in de subtop", stelt Thomas. "Bovendien wil ik bij een club spelen die in principe elke week moet winnen. Dat vind je in Nederland alleen bij Ajax, Feyenoord en PSV."