'Slechts acht dagen na aanstelling wordt Sporting-trainer alweer ontslagen'

'Slechts acht dagen na aanstelling wordt Sporting-trainer alweer ontslagen'

26-06-2018 13:56
39

Slechts acht dagen na zijn aanstelling lijkt trainer Siniša Mihajlović alweer ontslagen te worden bij Sporting Portugal. Volgens het Portugese Record zal het ontslag dinsdag nog wereldkundig worden gemaakt. 

De clubleiding kan nu nog van Mihajlović af, omdat in het contract een proefperiode van vijftien dagen is opgenomen. Nu voorzitter Bruno de Carvalho (46) is weggestemd ziet de clubleiding het niet meer zitten in Mihajlović. Mihajlović was in Lissabon aangesteld als de opvolger van Jorge Jesus. Hij zou in Lissabon 2 miljoen euro per seizoen gaan verdienen.

Diezelfde Mihajlović zou er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor zijn geweest dat de transfer van Tom van Weert naar de Portugese club niet doorging. De Serviër was van mening dat de speler van Groningen geen versterking was voor zijn ploeg.

Daarmee blijft het onrustig bij Sporting Portugal, waar meerdere spelers hebben aangegeven weg te willen na te zijn aangevallen door een groep van ongeveer vijftig hooligans. Onder hen bevond zich ook Bas Dost, die bij de aanval een hoofdwond opliep. In een ontslagbrief van 36 pagina's vertelde Dost dat een posttraumatische-stressstoornis (PTSS) is vastgesteld.