AZ bevestigt miljoenentransfer Weghorst: Dit is een hele mooie stap

AZ bevestigt miljoenentransfer Weghorst: "Dit is een hele mooie stap"

26-06-2018 14:46
97

Het is officieel: Wout Weghorst maakt de overstap van AZ naar VfL Wolfsburg. Beide clubs bevestigen de miljoenendeal dinsdagmiddag via de officiële kanalen. Weghorst signeerde bij de Bundesliga-club een vierjarig contract. 

"Wout is twee jaar geleden overgekomen van Heracles en heeft ook weer bewezen dat spelers zich bij AZ kunnen ontwikkelen en na verloop van tijd klaar zijn voor de volgende stap", zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts op de website van AZ.

Wedden

Meer odds

"Wout is de afgelopen twee seizoenen belangrijk geweest voor AZ en heeft dat bewezen met zijn doelpunten en assists. Met zijn passie en werklust droeg hij het afgelopen seizoen regelmatig de aanvoerdersband en heeft hij als speler van AZ het Nederlands elftal gehaald. Dit is een hele mooie stap voor Wout en wij wensen hem succes in de Bundesliga." 

Over de transfersom die Weghorst (25) oplevert, doet AZ geen uitspraken. De Telegraaf en het Algemeen Dagblad schreven dinsdag dat Wolfsburg zo'n tien à elf miljoen euro betaalt voor de aanvaller van het Nederlands elftal.