LIVE-discussie: Australië vecht voor laatste kans, Denen tegen gewijzigd Frankrijk

LIVE-discussie: Australië vecht voor laatste kans, Denen tegen gewijzigd Frankrijk

26-06-2018 14:57
13

In Groep C worden dinsdagmiddag de laatste wedstrijden in de groep gespeeld. Frankrijk is met twee overwinningen op zak al zeker van de achtste finale. Denemarken heeft de beste papieren om de Fransen te vergezellen naar de knock-outfase, maar ook Australië kan zich nog plaatsen voor de laatste zestien.

Bij Frankrijk krijgen meerdere spelers rust. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Peru verschijnen zes andere spelers aan de aftrap. Hugo Lloris, Benjamin Pavard, Samuel Umtiti, Paul Pogba, Blaise Matuidi en Kylian Mbappé staan niet in de basis. Ook bij de Denen zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo staat Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen niet in de basis. Ook Lasse Schöne zit, net als bij de openingswedstrijd, op de bank.

Wedden

Meer odds

Australië hoopt nog altijd de achtste finale te bereiken en heeft daarvoor een overwinning nodig tegen het al uitgeschakelde Peru. The Socceroos spelen met Tomi Jurić in de basis. Bij Peru staat Renato Tapia weer aan de aftrap. Tegen Frankrijk begon de Feyenoord-speler nog vanaf de bank.

Frankrijk en Denemarken kunnen het op een salonremise gooien. Les Bleus is dan groepswinnaar en Denemarken plaatst zich daarmee voor de achtste finale.

De opstellingen

Denemarken: Schmeichel, Kjær, Christensen, Jorgensen, Dalsgaard, Stryger, Delaney, Eriksen, Braithwaite, Cornelius en Sisto

Frankrijk: Mandanda, Kimpembe, Varane, Sidibe, Hernandez, Kante, Nzonzi, Griezmann, Lemar, Giroud en Dembele

Australië: Ryan, Milligan, Behich, Risdon, Sainsbury, Mooy, Jedinak, Rogic, Leckie, Juric en Kruse

Peru: Gallese, Santamaria, Trauco, Ramos, Advincula, Cueva, Tapia, Yotun, Guerrero, Carrillo en Flores