Dortmund tast diep in buidel voor Fransman: 'Veelzijdig en enorm potentieel'

Dortmund tast diep in buidel voor Fransman: 'Veelzijdig en enorm potentieel'

Gepubliceerd: dinsdag 26 juni 2018 om 15:49di 26-06-2018 om 15:49

Borussia Dortmund heeft zich versterkt met de 22-jarige Abdou Diallo. De Franse jeugdinternational komt over van FSV Mainz. Dat meldt Dortmund via de officiële kanalen.

Dortmund tast diep in de buidel voor Diallo: met de transfer zou volgens Duitse media zo'n 28 miljoen euro gemoeid zijn. Diallo heeft bij Dortmund een contract getekend tot 30 juni 2022. De centrale verdediger stond pas een jaar onder contract bij Mainz, dat hem voor vijf miljoen euro overnam van AS Monaco. "Hij is een moderne, sterk spelende en daarbij zeer intelligente verdediger. Hij kan echter ook op de vleugel of als defensieve middenvelder uit de voeten. De combinatie van zijn enorme potentieel en zijn veelzijdigheid heeft Abdou voor ons een hele interessante speler gemaakt", aldus Dortmund-directeur Michael Zorc op het digitale huis.

Bij Mainz wist Diallo zich snel in de basiself te spelen. Het afgelopen seizoen speelde Diallo 27 wedstrijden in de Bundesliga en drie in de DFB-pokal. In de dertig wedstrijden die hij in totaal in actie kwam, scoorde Diallo drie keer en gaf hij eenmaal een assist.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws