Amrabat enthousiast: 'Hij heeft wat Ten Hag ook heeft: hij kan spelers heet maken'

Amrabat enthousiast: 'Hij heeft wat Ten Hag ook heeft: hij kan spelers heet maken'

26-06-2018 19:57
32

Sofyan Amrabat kwam niet verder dan een kwartiertje speeltijd op het WK, maar toch genoot hij met volle teugen. De middenvelder vreesde even voor zijn plekje in de selectie na een teleurstellend debuutseizoen bij Feyenoord.

"Mijn concurrenten speelden immers wél allemaal. Daarna kwam ik er tegen PSV in en speelde ik zwak, gewoon een gebrek aan ritme. Ik ben toen veel voor mezelf gaan doen, extra, omdat ik juist een speler ben die ritme nodig heeft", zegt Amrabat tegen Voetbal International. Tegen het eind van het seizoen kreeg ik uit tegen Willem II weer een kans en ging het goed. Was ik mezelf weer een beetje. Uiteindelijk ben ik de bondscoach dankbaar dat-ie me heeft opgeroepen."

Amrabat is sowieso onder de indruk van Hervé Renard. "Hij is een trainer die je wel enigszins zou kunnen vergelijken met Erik ten Hag. Het is wel apart, hoor. Ik spreek nauwelijks Frans en hij doet zijn besprekingen voornamelijk in die taal, maar toch weet hij me dan te raken. Hij heeft wat Ten Hag ook heeft: hij kan spelers heet maken. Als hij begint te praten, heb je automatisch zin om te gaan spelen."

Amrabat keert binnenkort terug bij Feyenoord. Tenminste, dat is de bedoeling. "Maar ik wil spelen. In nog een seizoen op de bank heb ik geen zin, dat zou slecht zijn voor mijn ontwikkeling. Ik zal bij terugkeer met de trainer moeten gaan zitten om te kijken hoe hij dat komend seizoen ziet."