'Toen ik hoorde dat PSV afscheid van hem nam, haalden wij hem als amateur'

'Toen ik hoorde dat PSV afscheid van hem nam, haalden wij hem als amateur'

26-06-2018 23:02
14

Jefta Bresser, assistent-trainer van NAC Breda, schat Arnaut Groeneveld hoog in. De aanvaller maakte vorige maand de overstap van NEC naar het Belgische Club Brugge. Bresser kent Groeneveld van zijn periodes bij PSV, waar hij jeugdtrainer was, en NEC.

"Ik ken Arnaut al van bij de U13 van PSV, toen ik daar jeugdtrainer was", zegt Bresser in Sport/Voetbalmagazine. "In de jeugd van PSV was hij al een heel talentvolle speler die met ontzettend veel initiatief en lef voetbalde. Hij is een jongen die met heel veel creativiteit in zijn spel elke keer zijn tegenstander opzoekt."

Groeneveld slaagde er bij PSV niet in om door te breken. Bresser: "Ik vond het vreemd dat hij bij PSV is uitgestroomd. Kennelijk schatten ze er op dat moment iemand anders hoger in, maar ik denk: mocht het kunnen, dan zouden ze dat nu het liefst terugdraaien."

Bij NEC ontpopte Groeneveld zich tot dé uitblinker van de Jupiler League-club. "Toen ik twee jaar geleden hoorde dat PSV afscheid van hem zou nemen, was ik assistent-coach bij NEC en haalden we hem daar binnen als amateur. Nu wilden we hem naar NAC halen, maar Club Brugge won de strijd. Ik vind het een heel goeie aankoop. Natuurlijk moet hij nog stappen zetten."