Koeman staat achter transfer: 'Belangrijk dat de bondscoach goed gevoel heeft'

Koeman staat achter transfer: 'Belangrijk dat de bondscoach goed gevoel heeft'

27-06-2018 08:40
17

Wout Weghorst had naar verluidt aanbiedingen uit Engeland en Italië op zak, maar hij kiest bewust voor de stap naar VfL Wolfsburg. De spits stelt dat hij een duidelijke carrièreplanning heeft en daar 'past de Bundesliga heel goed in'.

"Gezien de manier waarop ik me bij AZ heb gemanifesteerd, als leider en doelpuntenmaker, zien ze voor mij een belangrijke rol in de sportieve prestaties weggelegd", zegt Weghorst over Wolfsburg in De Telegraaf. "Daarnaast heb ik hier geweldige mogelijkheden om mezelf verder te ontwikkelen, als voetballer én mens. Tel daar de Duitse passie, mentaliteit en het spelsysteem van Wolfsburg bij op en ik had me geen betere club kunnen wensen. Ik ben superblij."

Weghorst was het voetballen in Nederland niet 'zat'. "Bij AZ had ik ook nog veel kunnen leren. Maar op een gegeven moment voel je wel dat het beter is om een volgende stap te maken. De interlandperiodes met het Nederlands elftal droegen daar ook aan bij. Ik ben ervan overtuigd dat je ontwikkeling veel sneller gaat zodra je iedere dag wordt geprikkeld om boven jezelf uit te stijgen. Daar hou ik ook van, dat is voor mij de weg naar succes."

Ook bondscoach Ronald Koeman staat achter de keuze van Weghorst. "Ik ben nu international en dan vind ik het belangrijk dat de bondscoach een goed gevoel heeft bij wat ik doe. Tot dusver merk ik bij elke nieuwe club dat ik kan aanhaken. Ik ga er alles aan doen om dat ook bij Wolfsburg voor elkaar te krijgen. Er zijn genoeg dromen en ambities voor de toekomst. Maar voor nu is het zaak om hier een belangrijke speler te worden, zoals ik dat bij mijn vorige clubs ook ben geweest."