Duitsland aangepakt na WK-echec: 'Gênant einde van een tijdperk van 8 jaar'

Duitsland aangepakt na WK-echec: 'Gênant einde van een tijdperk van 8 jaar'

28-06-2018 08:54
13

De kritiek is niet mals na het WK-echec van Duitsland, dat door een 2-0 nederlaag tegen Zuid-Korea al is uitgeschakeld. Duitse media pleiten voor radicale veranderingen in de nationale ploeg.

'Het gewetenloze, machteloze en steeds hulpelozer wordende trage spel tegen Zuid-Korea markeert het gênante einde van een tijdperk van acht jaar. Deze generatie pakte in 2014 verdiend de wereldtitel, maar met het oog op het EK van 2020 en het WK van 2022 is radicale verandering nodig', schrijft voetbaltijdschrift Kicker.

Wedden

Meer odds

Ook bondscoach Joachim Löw krijgt ervan langs. 'Alles moet onder de loep worden genomen - ook het functioneren van Löw. Deze afgang is niet het gevolg van pech of een gebrek aan kwaliteit, maar het resultaat van een groot aantal fouten en misvattingen. Löw geloofde er ten onrechte in dat alles in de voorbereiding vanzelf zou oplossen.'

BILD is eveneens hard voor Die Mannschaft. 'Wat een schande. Wat een bang voetbal. Joachim Löw heeft Duitsland naar de wereldtitel geleid, maar antwoordt nu met dit dieptepunt', schrijft de uitgesproken boulevardkrant. 'Het was geen pech, maar gewoon volkomen terecht. Wie verliest van Mexico en Zuid-Korea, heeft veel verkeerd gedaan. Echt onbegrijpelijk dat Sami Khedira en Mesut Özil na hun catastrofale optreden tegen Mexico opnieuw mochten spelen.'

Der Spiegel fileert de mentaliteit van de Duitse spelers. 'Ze verdienen de uitschakeling. De ploeg heeft vertrouwd op het feit dat het op de een of andere manier wel weer goed zou komen. Maar van deze ploeg deugt niets meer', stelt de krant.