Update: Rooney verlaat Everton voor tweede keer: '#NoWayneNoGain'

Update: Rooney verlaat Everton voor tweede keer: '#NoWayneNoGain'

28-06-2018 16:39
19

Wayne Rooney verlaat Everton voor een uitdaging in de Verenigde Staten. Major League Soccer-club DC United wordt zijn nieuwe werkgever.

Rooney laat donderdag op Twitter weten dat hij op het vliegtuig naar Washington is gestapt. Daarmee breekt hij zijn tweede periode bij Everton voortijdig af. DC United betaalt een slordige veertien miljoen euro aan Everton, dat meteen verlost is van het megasalaris van Rooney. De 32-jarige Engelsman zal een tweejarig contract ondertekenen.

Everton haalde Rooney vorig jaar terug naar Goodison Park, maar een succes werd zijn tweede periode niet. Onder Ronald Koeman en opvolger Sam Allardyce kwam de Engelse topscorer aller tijden maar mondjesmaat in actie. In totaal scoorde hij elf keer en gaf hij drie assists. Rooney maakte waarschijnlijk op 14 juli zijn debuut voor DC United.

Update 16.39: Het is definitief: Wayne Rooney verlaat Everton voor de tweede keer in zijn loopbaan. De Engelsman gaat aan de slag bij DC United, dat hem voor twee jaar heeft gecontracteerd. Everton en DC United hebben de transfer officieel bevestigd.