Italiaans bericht: Ziyech wees Engeland en Duitsland af, Roma moet meer bieden

Italiaans bericht: Ziyech wees Engeland en Duitsland af, Roma moet meer bieden

Gepubliceerd: vrijdag 29 juni 2018 om 11:02vr 29-06-2018 om 11:02

Volgens het lokale medium Il Romanista zijn Hakim Ziyech en Javier Pastore nooit concurrenten van elkaar geweest voor de positie van nummer tien bij AS Roma. Het lokale medium meldt dat Roma Ziyech meer ziet als rechtsbuiten, waar hij bij Ajax zo nu en dan ook heeft gespeeld.

Op links heeft trainer Eusebio Di Francesco de beschikking over Justin Kluivert, Stephan El Shaarawy en Diego Perotti, maar op rechts is de spoeling dun. Door het naderende vertrek van Grégoire Defrel heeft Roma alleen Cengiz Ünder op rechts. In de punt van de aanval geldt Patrik Schick als alternatief voor Edin Dzeko.

De vraag is of Roma een akkoord weet te bereiken met Ajax. Ziyech heeft met de Serie A-club al overeenstemming bereikt over een contract voor vijf seizoenen. Nu moet Roma met Ajax een akkoord bereiken over het transferbedrag, maar die onderhandelingen lopen vooralsnog stroef. Ajax heeft vastgehouden aan een transfersom van 45 miljoen euro, maar neemt inmiddels genoegen met iets minder dan veertig miljoen.

Il Romanista schrijft dat Roma tussen de 22 en 25 miljoen euro op Ziyech heeft geboden, plus bonussen tussen de vijf en zeven miljoen euro. Dat is onvoldoende voor Ajax, dat vooralsnog ongeveer vijftien miljoen euro meer wenst te ontvangen. Ziyech zelf heeft zijn keuze al gemaakt en wil naar Roma. Dat is ook de reden waarom hij diverse aanbiedingen uit de Premier League en Bundesliga heeft afgewezen.

Technisch directeur Monchi overweegt inmiddels andere opties voor Roma. Een van die opties is Emil Forsberg van RB Leipzig, zo schreven andere Italiaanse media eerder al. Ook om de nek van de 26-jarige Zweed hangt echter een behoorlijk prijskaartje: veertig miljoen euro.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws