XI van groepsfase WK: zó ziet het sterrenelftal er na 48 wedstrijden uit

XI van groepsfase WK: zó ziet het sterrenelftal er na 48 wedstrijden uit

29-06-2018 12:00
38

Alle groepswedstrijden op het WK zijn gespeeld, tijd om de balans om de balans op te maken. Hoe ziet het beste WK-elftal er na 48 wedstrijden uit? VoetbalPrimeur zet het op een rij.

Cho Hyun-Woo (Zuid-Korea)
Hand in de lucht als je vóór dit toernooi van Hyun-Woo had gehoord. De 26-jarige doelman van Daegu, de hekkensluiter van de Koreaanse competitie, was tegen Duitsland onpasseerbaar. Hyun-Woo pakte tegen Zweden ook al uit met een wereldredding. Zuid-Korea ligt er na drie groepswedstrijden uit, maar de naam van Hyun-Woo is gevestigd.

Andreas Granqvist (Zweden)
Het is even graven in het geheugen, maar Granqvist heeft een verleden in de Eredivisie. Bij FC Groningen maakte hij tussen 2008 en 2011 de dienst uit. Na zijn Eredivisie-periode speelde Granqvist niet voor de meest aansprekende clubs (Genoa en FK Krasnodar), maar op het WK is hij de absolute koning van Zweden. De verdediger schoot tegen Zuid-Korea én Mexico een penalty onberispelijk binnen.

José Gimenez (Uruguay)
Uruguay speelt op z'n Atlético's en dat is Gimenez op het lijf geschreven. De Uruguayaanse verdediger maakte in de eerste groepswedstrijd tegen Egypte bovendien de winnende goal in blessuretijd. Samen met maatje Diego Godin vormt Gimenez de énige defensie die dit WK nog geen doelpunt incasseerde, al miste hij de laatste wedstrijd door een blessure.

John Stones (Engeland)
Stones is samen met Granqvist en Colombiaan Yerry Mina de meest scorende verdediger van de groepsfase. In de tweede groepswedstrijd tegen het nietige Panama was hij twee keer trefzeker. Stones (24) is nog niet dé leider bij zijn club Manchester City, maar weet zich in de nationale ploeg te onderscheiden. In de achtste finales wacht Colombia.

N'Golo Kanté (Frankrijk)
Overal waar je kijkt, zie je Kanté. Ook in de drie groepswedstrijden van Frankrijk, dat nog niet overtuigde maar ook nog niet verloor, bewees de Chelsea-middenvelder zijn immense waarde. Kanté is pas vijf jaar echt prof, maar heeft een zesde zintuig voor het signaleren van gevaar. Met hem speelt Frankrijk met twaalf man.

Hector Herrera (Mexico)
Er gaat geen transferperiode voorbij of Herrera, speler van FC Porto, wordt gelinkt aan een overstap naar de Premier League of Primera División. Dat zal na het WK niet anders zijn. In de groepsfase hoorde Herrera met onder meer Hirving Lozano bij de beste Mexicanen, met als hoogtepunt de 1-0 zege op de uitgeschakelde wereldkampioen Duitsland.

Luka Modric (Kroatië)
Hij is de leider van misschien wel de meest imponerende ploeg van de groepsfase: Kroatië. Modric krijgt van bondscoach Zlatko Dalic de kans om aanvallender te spelen dan hij doet bij Real Madrid - en daar plukt Kroatië de vruchten van. Met een fantastisch afstandsschot was de baltovenaar trefzeker tegen Argentinië.

Philippe Coutinho (Brazilië)
Neymar is de posterboy van Brazilië, maar Coutinho overklast hem op het veld. Twee goals en één assist: de recordaankoop van FC Barcelona (160 miljoen euro inclusief bonussen) is direct betrokken bij zestig procent van de Braziliaanse goals. Als de Seleção nu ook nog als team begint te draaien, lonkt de wereldtitel.

Cristiano Ronaldo (Portugal)
Waar eeuwige rivaal Lionel Messi in de laatste groepswedstrijd eindelijk loskwam, begon het bij Ronaldo na vier minuten al te lopen; uiteindelijk maakte hij tegen Spanje een hattrick. Ook tegen Marokko was het een keer raak, waarna de grote ster van Real Madrid zijn kruit droog hield tegen Iran. Volgt na de Europese titel ook de wereldtitel?

Harry Kane (Engeland)
De topscorer van de groepsfase en dan hoor je in dit sterrenelftal. In de eerste groepswedstrijd tegen Tunesië vertolkte Kane een heldenrol met twee goals, gevolgd door een hattrick tegen Panama. Desondanks blijft het de vraag wat die goals waard zijn. Engeland speelt in de achtste finales eindelijk een échte wedstrijd: Colombia is de tegenstander.

Romelu Lukaku (België)
Wat voor Kane geldt, geldt ook voor Lukaku: wat betekenen vier doelpunten tegen het bescheiden Tunesië en voetbaldwerg Panama? Feit blijft dat de Belgische spits wél een uitstekende indruk heeft gemaakt in de groepsfase. Elke kans was een doelpunt. Lukaku heeft nu last van een lichte enkelblessure, maar gaat 'Japan' waarschijnlijk halen.

Ben jij het eens met deze XI? Of mis je nog een speler? Laat het weten in de comments!