NAC Breda slaat toe en shopt bij PSV: 'Mooie vervolgstap in m'n carrière'

NAC Breda slaat toe en shopt bij PSV: 'Mooie vervolgstap in m'n carrière'

Gepubliceerd: vrijdag 29 juni 2018 om 11:33vr 29-06-2018 om 11:33

NAC Breda neemt Jurich Carolina over van PSV. De negentienjarige verdediger tekent een contract voor drie jaar bij de Eredivisie-club. Carolina maakte bij PSV minuten in het beloftenelftal.

"We zijn de afgelopen periode actief bezig geweest om de verschillende openstaande posities binnen het elftal in te vullen", legt technisch directeur Hans Smulders van NAC uit op de clubsite. "Daarbij hebben we voor de defensie gekeken naar het type speler met veel loopvermogen, om de flanken te kunnen bespelen. Jurich kwam daar al snel bij naar voren, zijn profiel past uitstekend binnen onze wensen en daarom hebben we ons uiterste best gedaan om hem naar Breda te halen."

Ook Carolina zelf komt met een verklaring. "NAC is een mooie vervolgstap in mijn carrière. Op het moment dat de club interesse toonde hoefde ik niet lang na te denken. Vanuit sportief oogpunt krijg ik bij NAC de kans om wedstrijden te spelen op Eredivisie-niveau."

De linksback legt uit waarom hij goed bij NAC past. "De speelwijze die de club hanteert sluit goed aan bij mijn kwaliteiten. Ik ben een explosieve voetballer die houdt van duels en graag mee naar voren gaat. Daarnaast is NAC gewoon een hele mooie club. Ik kan niet wachten om iedere thuiswedstrijd voor 19.000 supporters te spelen!"

Vorig seizoen kwam Carolina tot 26 optredens bij Jong PSV. Het seizoen daarvoor waren dat er zestien en in zijn debuutseizoen waren dat er acht. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws