'Cillessen wil vertrekken, ziet afkoopsom gehalveerd worden en kan naar Engeland'

'Cillessen wil vertrekken, ziet afkoopsom gehalveerd worden en kan naar Engeland'

29-06-2018 11:57
55

Jasper Cillessen wil vertrekken bij FC Barcelona. Met dat nieuws pakt de Spaanse krant Sport vrijdag uit. De Oranje-international is blij en dankbaar voor de kansen die hij heeft gekregen in Barcelona, maar wil graag op wekelijkse basis gaan spelen.

Sport schrijft dat Cillessen diverse aanbiedingen van Europese clubs op tafel heeft liggen, waar hij eerste doelman kan worden. Cillessen keert volgende week terug in Barcelona, maar de club houdt er inmiddels ernstig rekening mee dat de kans dat hij vertrekt groter is dan dat hij blijft.

Barcelona weet dat Cillessen goed in de markt ligt omdat veel clubs op zoek zijn naar een keeper, maar weet aan de andere kant ook dat er geen club gaat komen die de vastgestelde afkoopsom van zestig miljoen euro op tafel gaat leggen. Om die reden is de club bereid om de vraagprijs te halveren naar dertig miljoen euro.

Cillessen heeft met Barcelona geen contact over aanbiedingen van andere clubs, maar de directie van de Spanjaarden weet dat de Oranje-goalie een aanbieding op zak heeft van een club waar hij een stuk meer geld kan verdienen, maar in een minder aantrekkelijke competitie, schrijft Sport. Het gaat om Liverpool en Chelsea, aldus de krant.

Barcelona is niet van plan om transferheisa te veroorzaken en is bereid om de zaken met Cillessen netjes af te ronden en hem te laten vertrekken, als hij dat wil. Volgende week staat er een ontmoeting gepland, waarin knopen worden doorgehakt.