'NAC gaat voor zesde zomerversterking: onderhandelingen met AZ over spits'

'NAC gaat voor zesde zomerversterking: onderhandelingen met AZ over spits'

29-06-2018 14:44
36

De kans bestaat dat Fred Friday de volgende aanwinst wordt van NAC Breda. Volgens BN DeStem praat NAC met AZ over een mogelijke transfer.

Friday beschikt in Alkmaar over een tweejarig contract, maar heeft weinig perspectief op speeltijd onder trainer John van den Brom. In de tweede seizoenshelft speelde de Nigeriaanse spits op huurbasis bij het gedegradeerde Sparta. Op dit moment onderhandelt NAC en AZ over een mogelijke transfer.

Wedden

Meer odds

Het zou volgens BN DeStem om een huurconstructie gaan, omdat Friday als niet-EU-speler 150 procent van het gemiddelde Eredivisie-loon moet verdienen. Deze week werd bekend dat deze categorie spelers de eerste drie jaar in Nederland een jaarsalaris van minimaal 422.000 euro opstrijkt. Dat zou betekenen dat Friday flink moet inleveren om in Breda te kunnen voetballen.

Met Mitchell te Vrede heeft NAC één diepe spits in huis. De club is de laatste dagen erg actief op de transfermarkt. In een tijdsbestek van elf dagen werden al vijf spelers gecontracteerd: Pele van Anholt, Gervane Kastaneer, Mikhail Rosheuvel, Jurich Carolina en Gregory Leigh.

 

Happiness is free😊✌️

Een bericht gedeeld door Fred Friday🇳🇬🇳🇴🇳🇱 (@f.friday27) op