Feyenoord contracteert 'kind van de club': Het maakt me heel trots

Feyenoord contracteert 'kind van de club': "Het maakt me heel trots"

29-06-2018 16:39
11

Feyenoord heeft 'kind van de club' Ian Smeulers vastgelegd. De achttienjarige linksback doorliep vanaf 2006 de jeugdopleiding van de Rotterdammers en tekende vrijdag een driejarig contract, dat hem tot medio 2021 aan de club verbindt.

De linksback gaat zijn wedstrijden komend seizoen spelen in het vernieuwde Feyenoord 2. Ook kan hij na één jaar als A-junior nog in Feyenoord O19 spelen. "Het maakt me heel trots om als echte Feyenoorder dit contract te tekenen", reageert Smeulers op de clubsite van Feyenoord.

Smeulers richt zich op een basisplek in het beloftenelftal van Feyenoord, maar gaat uiteindelijk voor een hoger doel. "Natuurlijk ga ik voor een basisplek in het tweede. Dat brengt me immers dichter bij waar ik echt voor ga: een vaste plek in Feyenoord 1."

Technisch directeur Martin van Geel (foto): "Hoewel Ian maar één jaar in Onder 19 heeft gespeeld, denken we dat hij de stap naar Feyenoord 2 al aan kan. Hij is een zeer talentvolle back met een goed linkerbeen. Hij heeft zich de afgelopen jaren steeds meer laten gelden. Die ontwikkeling kan hij nu doorzetten met een driejarig contract."