Van 't Schip verrast en laat Van der Vaart meetrainen met PEC Zwolle-selectie

Van 't Schip verrast en laat Van der Vaart meetrainen met PEC Zwolle-selectie

29-06-2018 18:34
107

Rafael van der Vaart traint vanaf aanstaande maandag mee met de selectie van PEC Zwolle. De 35-jarige routinier meldt zich bij het eerste elftal van John van 't Schip om zijn conditie op peil te houden en 'vlieguren' te maken op het trainingsveld.

Het contact tussen de twee is tot stand gekomen door Van 't Schip. Van der Vaart en Van 't Schip kennen elkaar goed via hun periode bij Ajax en het Nederlands elftal. Duidelijk is niet tot wanneer de samenwerking duurt en of Van 't Schip de intentie heeft om Van der Vaart voor komend seizoen definitief aan de PEC-selectie toe te voegen.

Het is in ieder geval geen geheim dat de trainer van PEC gecharmeerd is van de middenvelder. In het programma 'Klasgenoten' van SBS6 zei hij al dat Van der Vaart van harte welkom is in zijn selectie en dat hij 'hem wel weer aan het voetballen zal krijgen'.

Van der Vaart gaat zijn huidige werkgever FC Midtjylland transfervrij verlaten. Bij de Deense club kwam hij amper aan spelen toe. Het leek erop dat hij bij een andere Deense club (Esbjerg fB) zou tekenen, maar of dat nog gaat gebeuren is de vraag. Van der Vaart speelde verder voor Real Betis, Tottenham Hotspur, Real Madrid, Hamburger SV en Ajax.