Korte vakantie dreigt voor Ajacieden: 'Ook als ze de finale halen, reken ik op ze'

Korte vakantie dreigt voor Ajacieden: 'Ook als ze de finale halen, reken ik op ze'

29-06-2018 20:11
22

Dusan Tadic zal tijdens het Champions League-tweeluik met Sturm Graz zijn debuut voor Ajax maken, verwacht trainer Erik ten Hag. De Serviër mag wel eerst genieten van zijn vakantie, nu hij met Servië is uitgeschakeld op het WK.

Wanneer Tadic zich in Amsterdam meldt, is nog niet duidelijk. "Ik moet nog een definitieve afspraak met hem maken wanneer hij zich in Amsterdam meldt", vertelt de trainer aan het Algemeen Dagblad. "Hij heeft een heel lang seizoen achter de rug. Ook omdat er in de Engeland natuurlijk geen winterstop is. Hij moet nog echt zijn rust pakken om fris aan een nieuw seizoen te beginnen. Fysiek, maar ook mentaal."

Wedden

Meer odds

De Denen Lasse Schöne en Kasper Dolberg zijn nog wel actief op het WK, evenals de Argentijn Nicolas Tagliafico. Ten Hag wil tijdens de wedstrijden tegen Sturm Graz een beroep doen op het drietal, onafhankelijk van hoe ver ze komen op het WK. "Zij hebben in tegenstelling tot Tadic wel vakantie gehad voordat het toernooi begon. Ook als zij de finale halen, reken ik op hen. En dan kunnen we later kijken wanneer ze extra rust krijgen."

Hakim Ziyech is na de WK-eliminatie met Marokko op vakantie en wordt op 9 juli weer in Amsterdam verwacht. De club gaat er echter vrijwel volledig vanuit dat Ziyech deze zomer een transfer zal maken.

Lees ook: Ten Hag verwacht 'belangrijke' Ziyech bij Ajax: 'Hij zal een bijdrage leveren'