Ten Hag verwacht 'belangrijke' Ziyech bij Ajax: 'Hij zal een bijdrage leveren'

Ten Hag verwacht 'belangrijke' Ziyech bij Ajax: 'Hij zal een bijdrage leveren'

29-06-2018 15:26
62

Zoals de zaken er nu voorstaan, speelt Hakim Ziyech eind juli mee in het Champions League-tweeluik tegen Sturm Graz. Dat stelt Ajax-trainer Erik ten Hag.

Het is geen geheim dat Ziyech deze zomer vertrekt bij Ajax, maar een transfer lijkt op dit moment niet aan de orde. Ten Hag verwacht de Marokkaans international daarom in Amsterdam. "Ik hou er rekening mee dat hij weggaat, maar de status van vandaag is dat hij speler is van Ajax", laat de trainer weten aan Ajax TV.

"Hakim gaat instromen richting het trainingskamp in Engeland. Hij zal ook gewoon deelnemen aan de oefenwedstrijden", vervolgt Ten Hag. "We volgen de ontwikkelingen natuurlijk op de voet, maar wij verwachten dat hij een bijdrage gaat leveren in de wedstrijden tegen Sturm Graz. Dan is hij uiteraard een heel belangrijk pion."

Ajax neemt het in de tweede voorronde van de Champions League op tegen het Oostenrijkse Sturm Graz. Ajax speelt op woensdag 25 juli eerst thuis, de returns zijn een week later. Ziyech kwam met Marokko niet door de groepsfase op het WK.