'Uittocht Everton is begonnen: Brands moet miljoenen betalen voor linksback'

'Uittocht Everton is begonnen: Brands moet miljoenen betalen voor linksback'

30-06-2018 07:46
12

Marcel Brands gaat met Everton vol voor Kieran Tierney van Celtic. De linksback van de Schotten mag echter niet zomaar vertrekken. Celtic is echter wel bereid hem te laten gaan, maar tegen een miljoenenbedrag.

Dat melden tabloid The Mirror en Sky Sports. Brands heeft zijn vizier gericht op Tierney en kan zich daadwerkelijk melden bij Celtic nu Everton een aantal spelers verkocht heeft. Met het geld dat beschikbaar is gekomen wil hij een poging wagen om Tierney (21) naar Goodison Park te halen.

Naast Wayne Rooney (DC United) zijn er ook vijf andere spelers vertrokken en het is niet ondenkbaar dat er meer spelers weggaan bij Everton. Davy Klaassen, Kevin Mirallas, Morgan Schneiderlin, Yannick Bolasie, Ourmar Niasse en Sandro Ramirez zouden volgens The Mirror kunnen volgen.

Alleen het vertrek van Rooney heeft het voor Everton al mogelijk gemaakt om drie nieuwe spelers op de loonlijst te zetten. Manager Marco Silva aast nog op een linksback, een linkshalf en een aanvaller. De jonge Tierney wordt bij Everton gezien als een mogelijke opvolger voor routinier Leighton Baines (33).

Celtic weet dat het met Tierney goud in handen heeft en daardoor staat de club sterk in de onderhandelingen. The Mirror schrijft dat de Schotten 25 miljoen pond voor de back willen ontvangen. Dat is omgerekend zo'n 28 miljoen euro. Ook Atlético Madrid, Tottenham Hotspur en Manchester United schijnen interesse te hebben in Tierney.