In mijn periode bij PSV heb ik helemaal niets gewonnen

"In mijn periode bij PSV heb ik helemaal niets gewonnen"

30-06-2018 09:47
28

Stef Nijland gaat bij De Graafschap voor sportieve revanche. De 29-jarige aanvallende middenvelder stond in zijn tijd bij PSV te boek als groot talent, maar kwam daarna niet uit de verf. Na een mislukte periode bij PEC Zwolle gaat hij aan de slag in Doetinchem.

"Ik moet mijn oude ritme terugvinden", zegt Nijland in een interview met de Gelderlander. "Wennen aan het spelen van hele wedstrijden. De afgelopen jaren moest ik telkens forceren als ik na een blessure wilde aanhaken, dan kreeg ik weer last en was ik terug bij af. Het is zaak topfit te worden en mijn oude niveau te halen."

De Graafschap-trainer Henk de Jong informeerde bij Nijland en ziet in de middenvelder een speler die andere spelers beter maakt en zijn ervaring kan overbrengen op de jongere spelers. Nijland: "Een rol waar ik me zeker in kan vinden. Ik heb genoeg meegemaakt en weet hoe het is om in de Eredivisie te scoren."

Nijland won in 2014 met PEC zowel de KNVB Beker als de Johan Cruijff Schaal. "Absolute hoogtepunten in mijn carrière. Ik werd dat seizoen ook clubtopscorer. Het is wel bijzonder dat ik die prijzen juist met Zwolle heb gewonnen. In mijn periode bij PSV heb ik helemaal niets gewonnen."