Update: Willem II meldt definitief akkoord: Griek komt over

4 juli om 16:22

Willem II hoopt zich op korte termijn te versterken met Dimitrios Kolovos. De formatie uit Tilburg gaat de Griekse vleugelaanvaller voor één seizoen huren van KV Mechelen. 

Brabants Dagblad schrijft dat zaterdag. Willem II hoopte Kolovos eigenlijk al te kunnen begroeten tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen. Die stond zaterdagochtend op het programma. De deal met Mechelen is echter nog niet afgerond. 

Technisch directeur Joris Mathijsen heeft goede hoop dat de 25-jarige Kolovos op korte termijn aansluit bij de selectie van trainer Adrie Koster. Kolovos is een linksbuiten die ook op het middenveld uit de voeten kan. In totaal kwam de linkspoot drie keer uit voor de nationale ploeg van Griekenland. 

Mechelen nam Kolovos in 2016 op huurbasis over van de Griekse topclub Olympiakos. Een jaar later werd de aanvaller definitief ingelijfd door de inmiddels gedegradeerde formatie uit België. 

Update 01/07: Niets lijkt een overstap van Kolovos naar Tilburg nog in de weg te staan. Willem II en Mechelen zijn volledig akkoord over een verhuur voor één seizoen, weet Brabants DagbladBegin volgende week wordt de Griekse aanvaller gekeurd door zijn nieuwe club. Na het afgeronden van de deal gaan de Tricolores zich focussen op de komst van nóg vijf versterkingen: een derde doelman, een linksback, een centrale verdediger, een rechtsbuiten en een tweede spits. 

Update 04/07: Willem II heeft de komst van Kolovos wereldkundig gemaakt. Dat doen de Tilburgers via een bericht op Twitter.