Update: FC Groningen bevestigt heuglijk contractnieuws: Ik ben hier op mijn plek

Update: FC Groningen bevestigt heuglijk contractnieuws: "Ik ben hier op mijn plek"

30-06-2018 17:06
38

Het hoge woord is eruit: Sergio Padt blijft langer bij FC Groningen. Dat meldt RTV Noord zaterdagmiddag. Later op de dag komt de eredivisionist met een bevestiging van het nieuws. 

Onbekend is nog voor hoeveel seizoenen Padt bijtekent in Groningen. Er werd de afgelopen maanden volop gespeculeerd over de toekomst van de aanvoerder. De verbintenis van Padt liep over één jaar af. Bovendien zou er sprake zijn van belangstelling voor de derde doelman van het Nederlands elftal. 

Padt speelt sinds 2014 in het hoge noorden. Groningen nam de sluitpost destijds over van AA Gent. Sinds vorig seizoen is de 28-jarige sluitpost captain van de eredivisionist. 

Tijdens interviews liet Padt de afgelopen maanden steeds in het midden of hij inderdaad bij de club zou blijven. Alles hing af van een nieuw contract. Padt maakte er bovendien geen geheim van dat-ie een stap hogerop wel zag zitten. 

Update 17.06: Groningen en Padt gaan inderdaad langer met elkaar door. De goalie bevestigt dat voor de camera van het clubkanaal. Padt heeft zijn contract tot medio 2021 verlengd. "Ik ben hier hartstikke op mijn plek. Ik kan jullie mededelen dat ik nog twee extra seizoenen. Ik hoop dat het een mooie jaar wordt, ik heb er in ieder geval veel vertrouwen in."