'Toen ik bij PSV kwam en dat zag, dacht ik: zijn ze hier gek geworden? Haha'

'Toen ik bij PSV kwam en dat zag, dacht ik: zijn ze hier gek geworden? Haha'

30-06-2018 19:41
52

Na zijn verhuizing van Brazilië naar Eindhoven viel Mauro Júnior van de ene verbazing in de andere. De negentienjarige middenvelder vertelt dat in een interview met ELF Voetbal. 

"Misschien is het gek wat ik ga zeggen... maar de mensen hier lijken aan een stuk door te feesten. Om de haverklap is er weer een vrije dag", zegt de jonge Braziliaan. "Dan gaat iedereen weer de straat op voor een festival. Koningsdag, bijvoorbeeld. Ik ging met mijn familie het centrum van Eindhoven in. Stond iedereen daar uitgedost in het oranje te feesten!"

Nog een vreemde gewaarwording voor de tiener: plaskruizen. "Met evenementen staan mensen hier gewoon op straat te pissen, in van die urinoirs. Dat zul je in Brazilië niet zo snel zien. Toen ik dat twee jaar geleden voor het eerst zag tijdens een stage bij PSV, kon ik mijn ogen niet geloven. Zijn ze hier gek geworden? Haha."

Mauro Júnior maakte in oktober 2017 zijn debuut in PSV 1. Hij kwam vorig seizoen in totaal vijftien keer in actie (één goal) in de Eredivisie.