Ronaldo kan het niet waarmaken tegen Cavani en co, Europees kampioen naar huis

30-06-2018 21:54
107

Na Lionel Messi heeft ook Cristiano Ronaldo het WK moeten verlaten. De Portugezen namen het zaterdagavond in Sochi op tegen Uruguay, maar bleken niet opgewassen tegen Edinson Cavani en zijn ervaren ploeggenoten.

De achtste finale-wedstrijd kwam al vroeg tot ontbranding dankzij het koningskoppel van de Uruguayanen. Cavani vond Luis Suárez met een heerlijke lange pass en kopte vervolgens bij de tweede paal de voorzet van zijn aanvalspartner binnen: 1-0.

La Celeste vertrouwde vervolgens op zijn oersterke verdediging, die in drie poulewedstrijden niet één tegendoelpunt had moeten slikken. De Portugezen keken massaal naar Ronaldo, die echter totaal niet in de wedstrijd zat. In de tweede helft kwam de Europees kampioen vanuit het niets langszij. Pepe torende boven iedereen uit en kopte een perfecte voorzet van Raphaël Guerreiro tegen de touwen: 1-1.

El Matador
Portugal leek erop en erover te kunnen gaan, maar Cavani had andere plannen. Zeven minuten na de gelijkmaker van Pepe kreeg El Matador de bal op de punt van het strafschopgebied voor zijn voeten. Doelman Rui Patricio was kansloos op de perfect geplaatste inzet van Cavani: 2-1. Nadat de PSG-topschutter geblesseerd uitviel, trok Uruguay zich wederom massaal terug. Portugal kwam er echter totaal niet meer aan te pas.

De Europees kampioen gaat naar huis en Uruguay komt vrijdag om 16.00 uur weer in actie. Frankrijk, dat eerder op de dag afrekende met Argentinië, is de tegenstander in Nizhny Novgorod.