Update: Uruguay geheimzinnig over Cavani: "Ik geef die informatie niet"

5 juli om 23:18

Edinson Cavani schoot Uruguay zaterdag tegen Portugal met twee treffers naar de kwartfinale, maar het is nog maar de vraag of hij mee kan doen tegen Frankrijk. El Matador moest in Sochi met een blessure van het veld af.

"Ik voelde steken in mijn kuit, waardoor ik niet verder kon", liet Cavani in een eerste reactie na de wedstrijd weten. "Ik hoop dat het niets is en dat ik mee kan blijven doen." Een verslaggever van ESPN pikte echter een andere reactie van Cavani op. De topschutter zou geen blessure aan zijn kuit, maar aan zijn hamstring hebben opgelopen.

Of de blessure van Cavani gevolgen heeft voor zijn inzetbaarheid in de kwartfinale, is nog onduidelijk. De spits van Paris Saint-Germain zal naar alle waarschijnlijkheid zondag verder onderzocht worden. La Celeste wordt vrijdag om 16.00 uur in Nizhny Novgorod verwacht voor de kwartfinale tegen Frankrijk.

Bekijk ook: Grote klasse: gentleman Ronaldo helpt geblesseerde Cavani van het veld

Update 5/7 23.18: Het is nog altijd onduidelijk of Cavani vrijdagmiddag inzetbaar is voor Uruguay. Bondscoach Oscar Tabárez wilde er op de persconferentie in aanloop naar de kwartfinale tegen Frankrijk niets over kwijt. "Ik geef die informatie niet. Wij weten namelijk ook niet wie er bij Frankrijk speelt."