'Brands beraamt ruildeal en wil Klaassen inwisselen voor WK-ganger van Kroatië'

'Brands beraamt ruildeal en wil Klaassen inwisselen voor WK-ganger van Kroatië'

01-07-2018 09:05
72

Everton hoopt Davy Klaassen te kunnen betrekken in een deal met Besiktas. The Toffees willen verdediger Domagoj Vida graag losweken bij de Turkse topclub en hebben tribuneklant Klaassen aangeboden als ruilobject. AMK Sport schrijft dat dit weekend. 

Marcel Brands, sinds kort director of football bij Everton, wil diverse spelers van de loonlijst schrappen op Goodison Park. Klaassen staat op de nominatie om te verkassen. Een jaar geleden betaalde Everton nog zo'n 28 miljoen euro voor de middenvelder. Klaassen wist zijn draai echter niet te vinden in Liverpool. Hij kwam afgelopen seizoen amper in actie. De nieuwe manager Marco Silva heeft Brands laten weten dat Klaassen deze zomer mag vertrekken.

Kroatisch international Vida is één van de beoogde versterkingen voor de achterhoede van The Toffees. Brands schijnt nu een ruildeal te hebben bekokstoofd. De Premier League-club hoopt dat Klaassen oren heeft naar een transfer naar Istanbul.

Vida (29) speelde eerder voor onder meer Bayer Leverkusen en Dinamo Kiev. Momenteel is de verdediger met Kroatië actief op het WK. Zondagavond staat de achtste finale tegen Denemarken op het programma.