'Feyenoord op scherp gezet: interesse uit Istanbul voor supertalent'

1 juli om 10:49

Feyenoord-talent Orkun Kökcu staat in de belangstelling van Besiktas. Dat schrijven Turkse media dit weekend, waaronder Sporx. De jonge middenvelder heeft bij Feyenoord nog een contract tot 2020.

Besiktas is van plan om te vernieuwen en veel jonge spelers naar Istanbul te halen. Kökcu is een van de spelers die op het lijstje staat. Duidelijk is niet hoe serieus de belangstelling is.

Sporx ziet in Kökcu de volgende Feyenoord-ster van de Rotterdamse jeugdopleiding. De Turkse topclub hoopt hem te overtuigen om te kiezen voor een transfer naar Istanbul. Een concrete aanbieding ligt naar verluidt nog niet op tafel.

Dat Feyenoord vertrouwen heeft in Kökcu blijkt wel uit het feit dat hij van technisch directeur Martin van Geel een driejarig contract heeft gekregen, waardoor hij tot de zomer van 2020 vastligt. Zaterdag mocht hij minuten maken in het oefenduel met SDC Putten. Kökcu werd in de zomer van 2014 overgenomen van FC Groningen en maakte vorig seizoen naam in de UEFA Youth League, waarin hij een van de beste spelers was.