Faber op gesprek in buitenland: "Toen belde Toon en nu sta ik hier"

1 juli om 11:08

Ernest Faber kon na zijn vertrek bij FC Groningen aan de slag bij het Mexicaanse Pachuca CF, de oude club van PSV'er Hirving Lozano. Faber was in Spanje voor een cursus Spaans, maar werd toen gebeld door directeur Toon Gerbrands met de vraag of hij in Eindhoven hoofd opleidingen wilde worden.

"Uit het niets is dit op m'n pad gekomen", zegt Faber in gesprek met de NOS. "Ik werd gebeld door Toon met de vraag of ik hiervoor open stond. We hebben het gehad over de functie. Ik heb gesprekken gehad met Toon en John (De Jong, tijdelijke vervanger van Marcel Brands, red.) over de invulling van de functie."

Na zijn vertrek bij Groningen kwam Faber in aanmerking voor diverse klussen. Naast Pachuca waren er ook andere buitenlandse clubs in hem geïnteresseerd. "Ik heb even in de belangstelling gestaan. In Mexico en andere landen ben ik bezig geweest", zegt Faber, die bevestigt dat het om Pachuca ging. "Ja, maar die kozen voor een Spanjaard."

"In andere landen hoorde ik bij de gegadigden. Daar moet je langer wachten. Dat was ik van plan, want dan kon ik de Spaanse taal verder ontwikkelen. Toen belde Toon en nu sta ik hier."