Swart maakt zich kwaad: 'Kunnen ze beter meteen weggooien. Opdoeken die zooi!'

1 juli om 13:48

Sjaak Swart is totaal niet enthousiast over videoscheidsrechters. Wat Mister Ajax betreft kan er per direct afscheid worden genomen van de VAR. Swart laat dat blijken in een interview met De Telegraaf. 

"Man, die kunnen ze beter meteen weggooien. Zitten ze naast elkaar naar herhalingen te kijken en dan nog zien ze het fout. Opdoeken die zooi!", steekt Swart van wal. 

"Kost elke keer ook nog bijna twee minuten. Het haalt de vaart uit de wedstrijd. Voetbal moet snelheid houden. Tegenwoordig leggen ze het spel stil voor een jongen met kramp. Die lieten ze vroeger gewoon liggen, speelden wij omheen."

Nijhuis
Mét een videoscheids zou Swart zich misschien minder vaak ergeren aan beslissingen van Bas Nijhuis. De voormalig rechtsbuiten stoort zich wekelijks aan de arbiter. "Weet je hoeveel punten Ajax heeft gehaald in de wedstrijden die Nijhuis floot? Gemiddeld één. In Groningen boorde hij Ajax vorig jaar twee punten en dus het kampioenschap door de neus. Drie zuivere strafschoppen niet gegeven."

"Nou, daar heb ik even wat van gezegd. Kwam hij in dat tv-programma van Johan Derksen oliebollen brengen. Man, je bent zelf de grootste oliebol. (...) Later floot-ie me, wedstrijd van Lucky Ajax. Kwam hij heel sportief naar me toe. Hebben we even gezellig zitten lullen. Toen was hij aardig."