WK-debacle als motivatie voor duel met Ajax: 'Iedereen zegt: ze zijn kansloos'

WK-debacle als motivatie voor duel met Ajax: 'Iedereen zegt: ze zijn kansloos'

01-07-2018 14:36
41

Het WK 2018 in Rusland levert het bewijs dat een underdog altijd kan winnen - en dus acht Frank Wormuth zijn Heracles Almelo ook niet kansloos tegen Ajax. De Duitse opvolger van John Stegeman vertelt dat zondag in gesprek met RTV Oost. 

De sensationele uitschakeling van Duitsland op het WK gebruikt Wormuth als voorbeeld voor zijn spelers. "Neem bijvoorbeeld onze eerste wedstrijd tegen Ajax. Die is heel belangrijk. Als wij voor de eerste wedstrijd naar Ajax gaan, zegt iedereen: ze zijn kansloos. Dan zeg ik nu: Zuid-Korea heeft met 2-0 gewonnen van Duitsland. We hebben altijd een kans. Dat is het mooie van voetbal", zegt hij

Over zijn allereerste trainingsdag in Almelo was Wormuth zeer tevreden. "De spelers en trainers moeten elkaar nog even vinden met nieuwe woorden. Maar het gaat niet alleen om die woorden, maar vooral om wat de achterliggende gedachte is. We geven de spelers een overzicht over het voetbal, die ze kennen en we bespreken de details, die ze ook al kennen."

"Dan vraag je je af, waarom train je dan nog? Maar juist dat is belangrijk, om elkaar en de nieuwe woorden en werkwijze af te stemmen."

Heracles gaat tijdens de eerste speelronde van het nieuwe seizoen op bezoek in Amsterdam. Ajax-Heracles staat op 11 augustus (20.00 uur) op het programma.