'Feyenoord-duo is niet meer nodig na uitleenbeurt en traint mee met beloften'

'Feyenoord-duo is niet meer nodig na uitleenbeurt en traint mee met beloften'

01-07-2018 18:16
36

Jari Schuurman (rechts op de foto) en Calvin Verdonk zijn op een zijspoor beland bij Feyenoord. Het tweetal is deze zomer teruggekeerd van een uitleenbeurt bij NEC, maar hoeft niet te rekenen op een plek in de selectie van de bekerwinnaar.

Schuurman en Verdonk kregen zaterdag geen speeltijd tijdens de oefenwedstrijd tegen amateurclub SDC Putten. Volgens RTV Rijnmond mogen de twee niet meetrainen met de A-selectie van de Rotterdammers en moeten ze zich melden bij Jong Feyenoord. Schuurman en Verdonk lijken hun langste tijd in De Kuip gehad te hebben en mogen ondanks een tot 2020 doorlopend contract uitkijken naar een nieuwe werkgever.

Linksback Verdonk en aanvallende middenvelder Schuurman lopen al jarenlang rond in de jeugdopleiding van Feyenoord en hebben ook voor diverse jeugdelftallen van Oranje gespeeld. De twee wisten de stap naar Feyenoord 1 niet te maken. Voordat ze samen aan NEC werden verhuurd, speelde Schuurman al een seizoen voor Willem II en kwam Verdonk op tijdelijke basis uit voor PEC Zwolle.