'Ik was na de goal van Huntelaar salto's aan het maken op het grasveld'

'Ik was na de goal van Huntelaar salto's aan het maken op het grasveld'

01-07-2018 23:17
32

Kaj Sierhuis heeft een lans gebroken voor Klaas-Jan Huntelaar. De twintigjarige Ajax-spits leert veel van de routinier. Niet alleen door wat Huntelaar op het veld laat zien, maar ook door zijn verhalen over zijn carrière.

"Je hebt altijd gekeken naar hoe hij het vroeger deed en als je dan nu met hem op het veld mag staan is dat het allermooiste wat er is", zegt Sierhuis tegen Voetbal Inside. "Ik kan kijken naar hoe hij bepaalde dingen aanpakt en wat hij in bepaalde situaties doet. Dat zijn mooie leermomenten, dus tuurlijk is hij een voorbeeld."

Sierhuis ervaart een klik met Huntelaar. "Ik kan het heel goed met Klaas-Jan vinden. Hij zit bij Carel (Eiting, red.) op de kamer en ik ga goed met Carel om. In de bus zit je weleens bij elkaar en dan heb je het er weleens over. Waar hij allemaal heeft gespeeld en hoeveel goals hij heeft gemaakt. De herinneringen die hij dan deelt vind ik de leukste verhalen om te horen. Bij Tim Krul had ik dat ook. Van hun ervaringen kun je dingen leren."

"Ik kon me nog zo goed herinneren dat Klaas-Jan erin kwam tegen Mexico (op het WK 2014 in de achtste finale, red.), hij eerst een assist gaf en vervolgens de winnende goal maakte. Ik weet nog dat ik salto's op het grasveld aan het maken was. Serieus hè? Dat je die ervaringen met elkaar kunt delen, is wel uniek."