'Groot transfernieuws uit Amsterdam: Ajax gaat vol voor terugkeer Blind'

2 juli om 06:40

Groot transfernieuws uit Amsterdam: Ajax zet vol in op Daley Blind. Dat meldt De Telegraaf. De 28-jarige international moet deze zomer terugkeren op het oude nest.

Ajax rondde vorige week de spectaculaire komst van Dusan Tadic af en hoopt nu door te pakken. Blind moet de volgende versterking worden. Hij gaf onlangs aan dat hij openstaat voor een terugkeer naar Amsterdam en dat is volgens De Telegraaf niet aan dovemansoren gericht: Ajax stelt alles in het werk om Blind terug te halen.

Of Blind daadwerkelijk haalbaar is, zal binnenkort blijken. Manchester United lichtte een paar maanden geleden de optie in het aflopende contract van de Oranje-international (54 interlands), waardoor de Engelse grootmacht deze zomer een miljoenenbedrag kan vragen. Ajax hoopt dat United niet voor de hoofdprijs gaat.

Blind verliet Ajax in 2014 voor Manchester United. Na een goed begin in de Premier League met verrassend veel minuten, kwam onder José Mourinho de klad erin. Hij komt al bijna een jaar niet meer voor in de plannen van de Portugese manager. Bij Ajax moet Blind, die inzetbaar is als centrale verdediger, linksback en verdedigende middenvelder, een voortrekkersrol gaan vervullen.

Volgens De Telegraaf heeft Blind meerdere redenen om terug te willen keren naar Ajax - en niet voor buitenlands avontuur te kiezen. Een basisplaats in Amsterdam geeft hem zekerheid voor het Nederlands elftal en hij ziet 'waarschijnlijk' de grote potentie van de spelersgroep, onder wie Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt.