Van der Vaart blijft niet bij PEC Zwolle: "Nee, meer zit er normaliter niet in"

2 juli om 12:50

De kans is klein dat Rafael van der Vaart komend seizoen in de Eredivisie te bewonderen is. Maandag trainde hij voor het eerst mee bij PEC Zwolle, maar daar blijft het normaal gesproken bij.

Dat laat Van der Vaart weten aan Voetbal International en Metro. "Ik train twee weken mee en keer vervolgens terug naar Denemarken. Nee, meer zit er normaliter niet in", vertelt hij aan VI. Op de vraag of een terugkeer in de Eredivisie dus niet aan de orde is, antwoordt Van der Vaart: "In de voetballerij weet je het nooit."

Van der Vaart meldde zich maandag op het trainingsveld van PEC Zwolle, dat aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen is begonnen. Hij is officieel clubloos, nu zijn contract bij FC Midtjylland is afgelopen. Zijn vriendin Estevana Polman, die handbalt in Esbjerg, en twee kinderen zitten in Denemarken.

De 35-jarige Heemskerker houdt alleen zijn conditie op peil in Zwolle. Het contact tussen club en speler kwam tot stand door John van 't Schip. De trainer van PEC Zwolle kent Van der Vaart door hun gezamenlijke periode bij Ajax en het Nederlands elftal.