Excelsior strikt aanvaller van FC Midtjylland: "Ik wilde al langer naar Nederland"

2 juli om 14:12

Mikael Anderson speelt komend seizoen voor Excelsior. De twintigjarige aanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van FC Midtjylland. Excelsior meldt de komst van Anderson maandagmiddag via de officiële kanalen. 

Anderson werd geboren in IJsland. Hij speelde de afgelopen tien jaar in Denemarken. "Dit is de eerste keer dat ik in het buitenland ga voetballen. Natuurlijk zal dat lastig worden, maar ik kijk er vooral heel erg naar uit", vertelt de vleugelaanvaller op het digitale thuis van Excelsior

"Ik wil hier sterker van worden. Ik wilde al langer naar Nederland komen en nu gebeurt dat dus. Ik heb er veel zin in om bij Excelsior te beginnen. Om de club en mijn teamgenoten beter te leren kennen."

Eén keer speelde hij een wedstrijd voor de nationale ploeg van IJsland. "Dat was geen officiële wedstrijd, dus ik kan nog steeds kiezen. Het was een big day voor mij toen ik mijn eerste interland speelde. Natuurlijk is het een lastige keuze, maar zoals ik het nu zie, kies ik voor IJsland. Ik heb geen familie in Denemarken en daarom ga ik vanwege mijn familie nu voor IJsland."

Excelsior-directeur Ferry de Haan (foto) haalde eerder onder meer doelman Sonny Stevens en linksback Robin van der Meer naar Kralingen.