Minuten maken óf vertrekken bij PSV: 'Dat is voor zijn carrière niet goed'

3 juli om 06:55

Albert Gudmundsson móet komend seizoen gaan spelen en dus is het voor de aanvaller van PSV en de nationale ploeg van IJsland misschien beter om uit Eindhoven te vertrekken. Dat zegt zijn zaakwaarnemer dinsdag. 

Alles hangt af van de plannen van trainer Mark van Bommel met de 21-jarige Gudmundsson, legt Laurens Melotte uit aan het Eindhovens Dagblad. Van Bommel gaat nog met zijn cliënt om de tafel zitten. "Albert moet nu echt één, of in internationale periodes gewoon twee keer per week gaan spelen en een jaar zoals afgelopen seizoen is voor zijn carrière niet goed."

"PSV is dit jaar kampioen geworden en dus kun je zeggen dat men de goede keuzes heeft gemaakt. Voor de ontwikkeling van Albert is het niettemin belangrijk dat hij voldoende aan bod komt. Dat kan op allerlei manieren, waarbij de hoofdtrainer natuurlijk de doorslaggevende factor is."

Gudmundsson heeft bij PSV een contract tot medio 2019. Het ED weet dat de aanvaller een aanbieding voor een langer en verbeterd contract op zak heeft. Het Tsjechische Slavia Praag heeft concrete belangstelling voor de international, die afgelopen maand met IJsland actief was op het WK in Rusland.