'Danny Blind moet zoon overtuigen; Ajax ziet Daley als Magallán-alternatief'

'Danny Blind moet zoon overtuigen; Ajax ziet Daley als Magallán-alternatief'

03-07-2018 08:54
56

De interesse van Ajax in Daley Blind gaat mogelijk gepaard met de transfer van Lisandro Magallán. De Amsterdammers zijn al maanden bezig om de Argentijnse verdediger naar Nederland te halen, maar tot dusver zonder succes.

Magallán werd zelfs al medisch gekeurd door Ajax, maar zijn club Boca Juniors wil hem pas vrijgeven als een vervanger is gevonden. De tijd begint inmiddels te dringen, waardoor Ajax inzet op een alternatief. Dat meldt Voetbal International. Blind kan zowel centraal achterin, als linksback en als verdedigende middenvelder uit de voeten.

De Oranje-international, die bij Manchester United niet in het stuk voorkomt, heeft in Engeland nog een eenjarig contract. Zijn voorkeur ging aanvankelijk uit naar een ander buitenlands avontuur, weet VI. Zo was hij afgelopen winter nog dicht bij een overstap naar AS Roma. Een transfer naar een buitenlandse topcompetitie behoort nog tot de mogelijkheden, maar ook Ajax is serieus in beeld.

De Amsterdammers zetten onder meer zijn vader Danny Blind in. De voormalig bondscoach is sinds een paar maanden lid van de raad van commissarissen.