Roda JC neemt Belgisch talent over van Club Brugge: 'Interessante speler'

3 juli om 10:36

Roda JC heeft zich versterkt met Niels Verburgh. De Belg komt over van Club Brugge en tekent een contract voor twee seizoenen. Dat meldt de club uit Kerkrade via de officiële kanalen. 

Verburgh is een 20-jarige verdediger die volgens technisch directeur Harm van Veldhoven ook als verdedigende middenvelder uit de voeten kan. "In de nationale ploegen van België (O19, O18 en O17) heeft hij ruimschoots zijn strepen verdiend. Vanaf januari 2018 tot en met juni 2018 werd Niels door Club Brugge verhuurd aan Waasland Beveren, waar hij negen wedstrijden ervaring op het hoogste niveau van België heeft opgedaan. Door zijn brede inzetbaarheid en groeipotentie is Niels een hele interessante speler voor Roda JC", stelt hij op de website van Roda JC.

Verburgh werd maandag medisch gekeurd en trainde dinsdag voor het eerst mee met het eerste elftal van Roda. "Wij zijn zeer tevreden met het feit dat wij deze jongen hebben weten toe te voegen aan onze selectie en hopen dat hij door kan groeien", aldus Van Veldhoven. Ook Club Brugge heeft het vertrek van Verburgh bekendgemaakt.