Update: Bevestiging uit Duitsland: Löw blijft bondscoach na horror-WK

3 juli om 14:20

Zes dagen na de vroegtijdige uitschakeling op het WK is de kogel door de kerk: Joachim Löw blijft aan als bondscoach van Duitsland. Dat meldt althans het Duitse BILD.

Volgens de Duitse krant heeft Löw bij zijn contractverlenging tot 2022 de Duitse bond al verzekerd dat hij doorgaat, hoe het WK ook zou verlopen. De oefenmeester zou zich aan zijn woord houden en gaat daarom door. Bovendien sprak bondsvoorzitter Reinhard Grindel kort na de nederlaag tegen Zuid-Korea al zijn vertrouwen uit in Löw, wat de beslissing van Löw positief heeft beinvloed.

Duitsland werd op het WK al in de groepsfase uitgeschakeld. Na een nederlaag tegen Mexico en een hele late zege op Zweden velde Zuid-Korea uiteindelijk het vonnis over Die Mannschaft door in de laatste groepswedstrijd met 0-2 te winnen. Dat was een bittere pil voor Duitsland: in 2014 kroonde het land zich nog tot wereldkampioen. 

Nadat Duitsland zich in 2014 tot wereldkampioen kroonde had Löw enkele weken pauze nodig om nieuwe energie te verzamelen. Dat is volgens BILD dit keer niet nodig: na het mislukte WK barst de oefenmeester van de energie.

Update 14.20: Middels een officieel statement bevestigt de Duitse voetbalbond dat Löw inderdaad aanblijft als bondscoach. Na de dramatische uitschakeling op het WK 'gaat de blik nu op de toekomst', aldus de DFB.