Mulder clasht met tafelgenoten: 'Jullie verslijten mij voor dom, dat is irritant'

3 juli om 12:47

Het liep maandagavond in de studio van het Vlaamse Villa Sporza niet echt lekker tussen Jan Mulder en collega-analisten Bob Peeters en Dennis van Wijk. Mulder reageerde gepikeerd na een discussie over 'omschakelingsvoetbal'. 

Peeters en Van Wijk vinden dat er een verschil zit tussen counteren en zogenaamd omschakelingsvoetbal. Peeters gebruikte de beslissende 3-2 van België tegen Japan als voorbeeld. "Dit is hun kwaliteit: loopvermogen en kwaliteit aan de bal. Manchester City doet dat ook weleens, ook al zegt Jan van niet. Jan leeft nog altijd in het verleden, dat gaat over de tegenaanval en de counter. Nu is het omschakeling."

Die opmerking viel niet goed bij tafelgenoot Mulder. Hij vindt helemaal niet dat City in de omschakeling speelt. "Dit is zo slap... Daar ga ik niet op in. Dat is van een kinderachtigheid die hier niet gepast is. (...) Wat een trainerspraat, daar wil ik niets mee te maken hebben. Het wordt me nu echt te dom hier", zei hij, weliswaar met een knipoog. 

"Misschien kunnen die mensen aan deze kant van de tafel wat intelligentere taal over deze eenvoudige sport spuien. Jullie verslijten iemand anders voor dom en dat is irritant", vervolgde de Groninger tegen Peeters en Van Wijk. "Jullie proberen mij wijs te maken in dit dorpse leventje van het voetbal - maar dat hoeft niet."