'Ik stond te pissen en Van Persie kwam naast me staan: 'Hadden we ze mooi tuk hè''

'Ik stond te pissen en Van Persie kwam naast me staan: 'Hadden we ze mooi tuk hè''

03-07-2018 21:26
29

Rafael van der Vaart en Robin van Persie hebben een bijzondere band opgebouwd tijdens hun carrière. De twee oud-internationals zijn dinsdagavond samen te gast bij NOS Studio Rusland en halen herinneringen op aan hun gemeenschappelijke tijd in het Nederlands elftal.

Het tweetal denkt terug aan een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra, waarin ze de verdediging uit elkaar speelden met een één-tweetje: Van Persie haalde de bal achter zijn standbeen langs en Van der Vaart speelde de bal met zijn hak terug. "In de rust stond ik te pissen en kwam hij naast me staan", herinnert Van der Vaart zich. "Hadden we ze even tuk hè?, zegt hij. Mooi moment, zal ik nooit vergeten."

Van der Vaart en Van Persie speelden nooit in clubverband samen. In 2010 leek het er toch van te komen. "Jij belde nog een keer namens Arsenal toen ik voor Real Madrid speelde", onthult Van der Vaart. "Klopt, voordat je naar de Spurs ging", reageert Van Persie. Van een samenwerking zou het uiteindelijk niet komen, aldus Van der Vaart. "Dat was echt fantastisch geweest, maar Arsène Wenger wilde uiteindelijk niet."