'Update: AZ en ADO Den Haag in gesprek over beoogde opvolger Weghorst'

'Update: AZ en ADO Den Haag in gesprek over beoogde opvolger Weghorst'

04-07-2018 17:50
82

De opvolger van Wout Weghorst bij AZ komt mogelijk uit Den Haag. De Telegraaf meldt dat de Alkmaarders het oog hebben laten vallen op targetman Bjorn Johnsen. 

Afgelopen seizoen was de 26-jarige Johnsen goed voor negentien treffers in de Eredivisie. Daarmee eindigde de lange Noor op de tweede plaats op de topscorerslijst van Nederland. ADO nam de international in de zomer over van het Schotse Heart of Midlothian. 

'Diverse bronnen' laten aan De Telegraaf weten dat Johnsen bij AZ in beeld is als de vervanger van Weghorst. Hij werd vorige week voor circa tien miljoen euro verpatst aan VfL Wolfsburg. 

Trainer John van den Brom en directeur voetbalzaken Max Huiberts zouden Johnsen zien als een ideale kracht om het zeventienjarige toptalent Myron Boadu te begeleiden. Komend seizoen lijkt het nog te vroeg voor een doorbraak van de tiener. Voor Fred Friday lijkt het einde verhaal bij AZ. Hij werd afgelopen seizoen verhuurd aan Sparta en heeft nu te horen gekregen dat er voor hem weinig perspectief is in het AFAS Stadion. 

Update 17:50 uur: Het Algemeen Dagblad meldt dat AZ en ADO Den Haag inmiddels in gesprek zijn over de overgang van Bjorn Johnsen. Volgens het AD richtte AZ zich eerst op andere alternatieven voor Weghorst, maar is het nu toch bij de spits van ADO uitgekomen.