'Serieuze interesse uit Azië voor De Jong; Janssen topkandidaat in Eindhoven'

'Serieuze interesse uit Azië voor De Jong; Janssen topkandidaat in Eindhoven'

04-07-2018 08:34
53

PSV wil zijn contract dolgraag verlengen, maar ook een zomers vertrek van Luuk de Jong uit Eindhoven is zeker niet uitgesloten. Met name vanuit Azië is er 'serieuze interesse' voor de targetman. Dat meldt Voetbal International woensdag. 

De Jong speelt al sinds 2014 bij landskampioen PSV. De clubleiding wil de verbintenis van de 27-jarige spits openbreken en verlengen tot medio 2021. Een flirt van De Jong met het Mexicaanse Club América liep eerder dit jaar op niets uit. Een overstap naar Girondins Bordeaux viel eerder al in het water. 

De Jong heeft er eerder dit jaar geen geheim van gemaakt dat een transfer tot de mogelijkheden behoort. VI weet dat er vanuit Azië clubs hengelen naar de handtekening van de oud-speler van onder meer FC Twente en Borussia Mönchengladbach.

Mocht De Jong uiteindelijk vertrekken uit Eindhoven, dan weet PSV al precies wie zijn opvolger moet worden. Vincent Janssen staat volgens VI bovenaan het verlanglijstje van de de Eindhovenaren. Janssen (24) verkaste twee jaar geleden voor circa twintig miljoen euro van AZ naar Tottenham Hotspur. Bij Spurs lijkt zijn situatie inmiddels uitzichtloos.