Update: Roda JC in gesprek met cultheld Rutjes: Samen op zoek naar oplossing

Update: Roda JC in gesprek met cultheld Rutjes: "Samen op zoek naar oplossing"

Gepubliceerd: woensdag 4 juli 2018 om 22:31wo 04-07-2018 om 22:31

Nathan Rutjes heeft géén contract voor onbepaalde tijd bij Roda JC en dus is het goed mogelijk dat de routinier zijn laatste wedstrijd voor de Limburgers reeds gespeeld heeft. Rutjes laat dat woensdag weten aan dagblad De Limburger. 

De verbintenis van Rutjes (34) liep eind juni af. Er is (nog) geen overeenstemming bereikt over een nieuw contract. Het verhaal dat Rutjes een verbintenis voor onbepaalde tijd heeft in Kerkrade, blijkt niet helemaal te kloppen. Als jeugdtrainer en uithangbord is de voormalig Spartaan inderdaad vast in dienst, maar dat geldt niet voor de 'voetballer' Rutjes. 

"Het is een misverstand dat ik als speler een contract voor onbepaalde tijd heb", legt hij uit. "Als dat afloopt, moet dat opnieuw worden verlengd. Stel dat Roda mij niet meer nodig heeft, of dat ik zelf ergens anders wil spelen."

Rutjes wil niets zeggen over mogelijke belangstelling van andere ploegen. Hij is momenteel met Roda in gesprek. "Het is afwachten of we er uit gaan komen."

Update 22.31: Nathan Rutjes heeft woensdag om tafel gezeten met Harm van Veldhoven, algemeen en technisch directeur van Roda JC. Dat meldt 1Limburg. Vrijdag krijgt het gesprek over de voetbalcarrière van Rutjes een vervolg. "Je hebt pas een deal als je een deal hebt", aldus Van Veldhoven. "Maar het feit dat je met elkaar in gesprek bent, geeft aan dat je samen op zoek bent naar een oplossing."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws