Almere City verleidt talentvolle Engelsman tot overstap: 'Club met grote ambities'

4 juli om 16:58

Almere City heeft zich voor komend seizoen versterkt met Edward Francis. De 18-jarige Engelsman komt op huurbasis over van Manchester City. Dat meldt Almere City via de officiële kanalen.

Francis is een talentvolle verdediger, die afgelopen seizoen uitkwam voor Manchester City onder 23. Met dat team reikte hij tot de halve finale van de UEFA Youth League. Francis is daarnaast Engels jeugdinternational. "Ik kijk ernaar uit om voor Almere City te spelen”, stelt de kersverse aanwinst op het digitale huis van Almere City. "Mijn eerste indruk is bijzonder goed. Deze club is weliswaar kleiner dan Manchester City, maar de ambities zijn groot. Ik krijg hier de kans om ervaring op te doen in een ander land en in het eerste elftal. Dat is goed voor mijn ontwikkeling."

Technisch directeur Robert Maaskant is in zijn nopjes met de aanwinst. "Francis is een speler die is opgeleid bij Manchester City, waar hij al vele wedstrijden in het O23-team heeft gespeeld. Het is een jongen met een geweldig karakter en een enorme winnaarsmentaliteit. Bovendien kan hij op meerdere posities worden ingezet. Het is een centrale verdediger, maar hij kan ook uit de voeten als linksback en als controlerende middenvelder."