Drenthe: 'Het is wachten wat de club wil, pas dan kan ik zeggen wat ik wil'

Drenthe: 'Het is wachten wat de club wil, pas dan kan ik zeggen wat ik wil'

04-07-2018 17:29
43

Royston Drenthe kan via Sparta terugkeren in het profvoetbal. Of het ook echt zover gaat komen, is nog maar de vraag. Dat vertelt de oud-Feyenoorder in gesprek met RTV Rijnmond.

"Het gaat uiteindelijk niet om wat ik wil. Ik kan mij pas uiten op het moment dat de club een keuze heeft gemaakt. Ik kan nu wel tegen je gaan zeggen wat ik wil, maar uiteindelijk is dat niet relevant. Uiteindelijk is het wachten wat de club wil en vanuit daar kunnen we misschien iets moois voor elkaar betekenen", stelt Drenthe tegenovert RTV Rijnmond.

In zijn eerste wedstrijd voor Sparta was het vooral een kwestie van veel arbeid leveren. "Je kunt natuurlijk niet zo'n wedstrijd instappen en denken dat het van een leien dakje zal gaan. Je moet gewoon alles geven en proberen de gaten te vullen die je kan vullen. Daar komt natuurlijk vermoeidheid bij kijken, maar ook leuke dingen, zoals achterlijn halen, voorzetje geven."

Of Sparta door wil met Drenthe is nog niet duidelijk. Volgens trainer Henk Fraser zijn er duidelijke afspraken gemaakt met Drenthe. "Roya is natuurlijk wel een speler met kwaliteiten. Maar we hebben wel een duidelijke afspraak naar elkaar toe dat we allebei, dus zowel club als Royston, echt serieus iets voor elkaar moeten kunnen betekenen. We zijn nu in de fase waarin we bekijken of dat daadwerkelijk zo is."