'Nouri kan reageren. Niet door te praten, maar door zijn wenkbrauw te bewegen'

5 juli om 00:06

Abdelhak Nouri is in staat om te communiceren met zijn wenkbrauw. Dat vertelt zijn zaakwaarnemer Nathan van Kooperen in een interview met Voetbal International. Hij gaat één of meerdere keren langs bij zijn vriend.

"Gewoon om bij hem te zijn en er voor hem te zijn. Het is heel moeilijk hem zo te zien. Het is nog steeds heel onwerkelijk. Ik sprak hem voordat dit gebeurde echt bijna ieder uur", vertelt Van Kooperen aan VI. Ook PSV'er Steven Bergwijn bezoekt Nouri regelmatig. "Onze band is zo sterk. Net als de band tussen Stevie en Appie. Stevie houdt zich goed naar buiten, maar hij heeft er nog heel veel moeite. Hij put er ook kracht uit en doet de dingen nu voor Appie en hemzelf."

Van Kooperen spreekt hoopgevende woorden over Nouri. "Appie herkent ons wel als we bij hem zijn. Dat zie je aan hem, dan kijkt hij me zo aan", vertelt hij. "Appie kan ook reageren. Niet door te praten maar door zijn wenkbrauw te bewegen. Als die omhoog gaat, betekent dat ja. Net als zijn mond open. Doet hij niets dan is dat een nee. Het is een vorm van communicatie waar we al heel blij mee zijn. Ik heb zoveel respect voor de familie over hoeveel kracht ze nog hebben en hoe ze hier mee omgaan."