"Ik vind het heel raar dat de echte concrete interesse van clubs uitblijft"

5 juli om 12:12

Willie Overtoom transfereerde in 2013 van Heracles Almelo naar AZ, was international van Kameroen en was een gewaardeerde voetballer, maar de carrière van de aanvallende middenvelder stokte. Hij zit op 31-jarige leeftijd al twee jaar zonder club.

"Soms denk ik bij mezelf: moet ik wel doorgaan? Is het niet beter dat ik stop?", vertelt Overtoom aan VICE Sports. "Maar als ik nu een punt achter mijn loopbaan zet, voelt het als opgeven. Ik ben gretig. Ik wil het laten zien. Maarten Martens is een goede vriend van me en hij wilde niets liever dan doorvoetballen. Hij moest stoppen vanwege blessures. Ik kan het voor mijn gevoel bijna niet maken om op te geven. Ik ben nog gewoon fit."

De laatste twee jaar had Overtoom zelden een bal aan de voet. Na een stage bij Go Ahead Eagles, een afgeketste transfer naar Indonesië en trainingen bij Vitesse, is hij nog altijd op zoek naar een club. "Ik vind het heel raar dat de echte concrete interesse van clubs uitblijft. Zeker omdat ik aan het begin van mijn carrière bij Heracles gewoon heel goed heb gepresteerd."

Overtoom vervolgt zijn carrière het liefst in Nederland om bij zijn gezin te kunnen blijven. "De top van de Jupiler League is met alle clubs die daar volgend jaar spelen heel erg interessant voor mij. Maar ik ga nog altijd voor het hoogst haalbare. Ik weet honderd procent zeker dat ik de Eredivisie aan kan. Kijk naar de middenvelders die er nu staan. Wat zijn hun cijfers? Ik denk dat ik gemiddeld per seizoen bij vijftien tot twintig doelpunten betrokken was. Welke middenvelder kan dat nog zeggen in de Eredivisie?"