'Chaos bij Chelsea: Conte fluit assistent terug en pakt draad 'gewoon' weer op'

5 juli om 12:58

Het is chaos bij Chelsea, zo melden The Times en The Standard. Ondanks een naderend ontslag, begint manager Antonio Conte maandag 'gewoon' aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

In Engeland en Italië wordt al maanden gespeculeerd over de toekomst van Conte, die na twee bewogen seizoenen een ontslag boven het hoofd hangt. Een officieel bericht van Chelsea blijft echter uit. Conte ziet daardoor geen reden om maandag weg te blijven als The Blues beginnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Volgens The Times zorgt de situatie voor lichte paniek op Stamford Bridge. Conte zou zijn gebotst met de club, omdat de voorbereiding achter zijn rug om al vorm heeft gekregen. Een lid van de technische staf liet de spelers per e-mail weten dat ze zaterdag en zondag worden verwacht voor fitheidstesten. Dat liet Conte niet op zich zitten. 'Ik ben nog steeds de manager en ik wil de spelers niet voor maandag zien', zou de Italiaan hebben geantwoord, terwijl alle spelers konden meelezen.

Verwacht wordt dat Conte binnen afzienbare tijd wordt ontslagen door Chelsea. De Londense grootmacht werkt achter de schermen nog steeds aan de komst van Maurizio Sarri, die zonder club zit na zijn vertrek bij Napoli. Het contract van Conte loopt nog twaalf maanden door.